Pentru chiftele: carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca compozitia cu mana. Se umezesc mainile, se formeaza bile de marime potrivita si se prajesc in ulei incins pe toate partile pana sunt rumene.
Pentru sos: se pune la incins uleiul si se adauga untul. Dupa ce untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si s-a incorporat. Se adauga treptat laptele cald, se amesteca cu telul mereu in sos, se lasa sa fiarba 5-8 minute. Se adauga branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, se amesteca si se lasa pe foc pana branzeturile sau topit. Se adauga dupa gust sare si nucsoara, iar daca sosul este prea gros se adauga dupa caz lapte. Se adauga chiftelute in sos si se servesc dupa preferinte.
Sa va fie de folos!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!
Cocos in vin (Coq au vin)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii