Varza de Bruxelles cu Bacon

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Varza de Bruxelles cu Bacon

Ingrediente

  • Pentru doua portii:
  • 1/2 kg varza de Bruxelles
  • 4 feliute de bacon
  • 1 lingura ulei masline/avocado/coconut (dupa preferinta dar sa fie calitate) sare
  • piper dupa gust
  • 1-2 catrei de usturoi (sau sare cu usturoi uscat)

Mod de preparare

Se spala bine varza de Bruxelles dupa care se indeparteaza cotoarele. Se feliaza subtire (eu am folosit food processor) .

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si baconul taiat bucatele mai maricele. Se lasa la prajit. Cand a prins o culoare rumena dar nu arsa, se adauga peste slaninuta varza deja taiata, se amesteca putin, se adauga jumatate de paharel de apa (poate 50-60 ml), sare si piper precum si usturoiul pisat fin de tot sau sarea cu usturoi (depinde din care folositi).

Se pune capacul pe tigaie si se lasa sa fiarba innabusit cateva minute. Ridicam capacul, mai invartim putin sa nu se prinda de fundul tigaii si asezam capacul inapoi. Dupa circa 7 minute varza este deja fiarta in abur, si-a luat gustul de la uleiul de masline si untura de pe bacon precum si celelalte arome.

Luam de pe foc, scuturam putin tigaia si o lasam separat, sub capac, pana servim.
Se serveste simpla cu o salata de rosii sau cu o bucata de friptura din pulpe de pui.

Imi place sa gatesc varza de Bruxelles in felul asta pentru ca este o metoda foarte, foarte rapida de a pregati un pranz sau o garnitura langa o friptura. Timpul de lucru este de 15 minute si este un deliciu. Chiar si cei carora nu le place varza de Bruxelles (cum e sotul meu de ex) nu spun nu cand vad garnitura asta in farfurie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Gem de gutui
Bucataras.RO

Gem de gutui

Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se părea mereu o treabă tare migăloasă, dar cum am avut multe...

Gem de gutui
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!