Rondele de Cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rondele de Cartofi

Ingrediente

  • - 6 cartofi mari sau 7 cartofi de marime medie
  • - 60 ml lapte
  • - 100 g cascaval gouda afumat
  • feliat foarte subtire
  • - 30 g unt cu usturoi
  • - 3 fire de ceapa verde
  • - 1 lingura cu frunze de patrunjel proaspete
  • - putina nucsoara
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru si boia
  • - unt pentru untat tava

Mod de preparare

- Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare (cartofii nu trebuie fierti mult timp incat sa se zdrobeasca - intr-un timp de lucru ulterior vor fi feliati si pusi in cuptor timp de 10 - 15 minute). Cartofii fierti se scurg, se decojesc, se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza.

- Se unteaza o tava de quiche cu diametrul de aproximativ 26 - 28 cm.
- Feliile de cartofi se aranjeaza in tava dupa preferinta.
- Se toarna laptele peste cartofi.

- Cascavalul se taie bucatele (aproximativ 2 x 2 cm) si se adauga la suprafata cartofilor (bucatelele de cascaval vor fi asezate pe feliile de cartofi).
- Ceapa verde se spala si se taie rondele subtiri.

- Se adauga untul feliat foarte subtire, ceapa verde si frunzele de patrunjel maruntite.
- Se adauga sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia (dupa preferinte).
- Se presara la suprafata putin praf de nucsoara.

- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se pune tava in cuptor, pe nivelul intermediar al acestuia timp de aproximativ 10 - 12 minute.
Sursa reteta: volumul 7 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete usoare si rapide” - (”Placinta cu cartofi si cascaval”). Am modificat putin reteta (ma refer la cantitatile ingredientelor folosite), am adaugat ceapa verde si frunze proaspete de patrunjel dar am pastrat in mare parte ideea de baza.

Pentru untul cu verdeturi / arome, este foarte utila reteta propusa de Pupi: Unt de casa / Unt cu rosmarin.

Ingredientele mentionate mai sus sunt pentru 4 persoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Melci cu nuca
Bucataras.RO

Melci cu nuca

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac...

Melci cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola