Rizibizi

Complexitate
redusa
Rizibizi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • orez
  • amestec de legume(la alegere )
  • 100 gr rama (daca gatim ptr 4 persoane )
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare


Preparare :

Pentru fiecare persoana punem cate o mana de orez . Daca gatim garnitura de rizibizi pentru 4 persoane , vom pune 4 maini de orez.Punem orezul intr-un vas si cu acelasi vas in care am masurat cat orez avem ,vom pune de 2 ori cantitate de apa peste orez cand vom pune la fiert .Punem la topit 100 gr rama si adaugam orezul spalat .Se prajeste un pic orezul pana capata o culoare albuie mata , apoi adaugam legumele si le mai calim un pic. Turnam peste cantitatea de apa pe care am masurat-o , condimentam cu sare , piper si patrunjel verde tocat ,lasam la fiert la foc mic acoperit.Cand e fiert pe jumate orezul ,oprim focul ,lasam acoperit vasul cu capacul si nu il deschidem timp de 15 minute. Orezul continua sa fiarba si dupa ce focul e stins.
Se poate servi ca si garnitura langa orice preparat din carne . Poate sa constituie si un fel de mancare de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure
Bucataras.RO

Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure

Se stie ca la aparatul Crock Pot iese o bunatate de carne, frageda, moale si gustoasa. Si cand mai pui pe langa carne si...

Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola