Risotto cu Sofran

Complexitate
redusa
Risotto cu Sofran

Ingrediente

  • -250g orez
  • -1 ceapa
  • -70 g unt
  • -4 linguri formaggio
  • -1 catel usturoi
  • -1 l sau 1 5 l apa sau supa vegetala
  • - 200 ml vin alb
  • -1 pliculet sofran
  • -1 foaie de dafin

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de unt, se pune la foc, cand e topit, se adauga ceapa taiata marunt. Dupa 1-2 minute, se adauga, orezul, care se lasa la prajit, pana prinde o culoare galbuie. Dupa care se stinge cu paharul de vin.

Dupa ce vinul a scazut, se incepe cu apa sau supa. Se adauga 100-150 ml deodata, se amesteca, se lasa ca apa sa scada, dupa care, iarasi se adauga, 100-150 ml apa sau supa si tot asa. Se amesteca foarte des, iar apa se adauga putin cate putin, pana cand orezul e facut aproape de tot.

Cand orezul e aproape facut, se dizolva pliculetul de sofran in apa si se toarna peste. Se amesteca bine, se adauga catelul de usturoi taiat marunt si foaia de dafin.

Se lasa la foc pana cand orezul e facut bine.
In cazul in care mai e nevoie de apa se mai adauga putina.

Inainte sa se opresca focul, se adauga restul de unt, iar dupa ce se opreste focul, se adauga formaggio.

Pofta buna!
Pentru un risotto autentic, se recomanda folosirea unuia dintre aceste 3 tipuri de orez: Arborio, Carnaroli sau Vialone Nano.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci
Bucataras.RO

Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci

Retete de Pasti Ador cozonacul cu aluat oparit. Se mentine proaspat si pufos mai multe zile. Iar umplutura de albusuri si...

Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!