Risotto cu Rosii si Brinza Quartirolo

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Rosii si Brinza Quartirolo

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 150-160 gr orez pentru risotto (eu Carnaroli)
  • supa vegetala cit e nevoie
  • 1 lingura de ulei sau 1 cub mic de unt
  • 75 gr pancetta cuburi (facultativ)
  • 1/2 cutie mica de rosii in suc de rosii (erau doua rosii fara pielita si sucul de rosii in care stateau)
  • brinza Quartirolo (o puteti inlocui cu o telemea de vaca mai uscata)
  • sare

Mod de preparare

Am pus la fiert intr-o cratita mica rosiile strivite cu o furculita in sucul lor impreuna cu putina sare, trebuie sa scada destul de bine sa se evapore din apa pe care o contin.

Separat am pregatit o supa vegetala (apa in care am fiert ceapa, un morcov, telina) in oala minune (sub presiune) in care puneti sare.

Punem orezul sa se caleasca putin cu untul sau uleiul impreuna cu pancetta cuburi. Cind orezul a devenit usor transparent incepem sa varsam supa fierbinte incet incet de cite ori este nevoie amestecind mereu. Cind orezul este aproape gata, in a doua jumatate a timpului de coacere adaugati in orez sosul de rosii amestecati bine si daca e nevoie mai adaugati supa daca nu terminati coacerea doar cu rosiile.

Lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa il serviti,

In farfurie puneti deasupra orezului cald felii subtiri de brinza sau cuburi, frimituri de brinza dupa cum va place..

Nota: pancetta cuburi este optionala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola