Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Ingrediente

  • 200 gr orez cu bobul rotund;
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui;
  • 1 ardei kapia mic;
  • 2 morcovi mici;
  • 1 radacina de pastarnac;
  • 1 ceapa galbena;
  • 2 tije subtiri de telina (tulpina) ;
  • 600-650 ml supa de pui (sau de legume) ;
  • cateva frunze de patrunjel;
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.
Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt, continuand cu morcovii si pastarnacul rasi fin, ceapa tocata si tijele de telina taiate rondele).
Le calim pana incep sa se inmoaie (dar sa nu-si schimbe culoarea deci timp maxim cam 10 minute).
Adaugam orezul (eu il pun neinmuiat, dar daca vreti puteti opta pentru acesta varianta; nu este obligatoriu sa fie inmuiat, umflandu-se usor de la apa si fara amidonul de pe boabe nu se mai "leaga" si nu va mai iesi cremos) si lasam sa se prajeasca si el un pic (astfel, boabele de orez vor face o crusta si se vor gati al dente).
Dupa acest pas adaugam supa calda de pui (sau de legume .... iar daca nu aveti de nici un fel e buna si apa, dar gustul nu va mai fi "plin") in etape. Punem o cana de supa, acoperim tigaia si lasam ca boabele de orez sa absoarba lichidul. Abia dupa mai punem o cana cu supa. Continuam pana terminam de adaugat toata supa.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Frunzele proaspete de patrunjel le spalam si le tocam marunt.
Oprim focul si punem verdeata. Lasam acoperit pana in momentul servirii (10-15 minute).
Sevim orezul simplu sau insotit cu preparate de peste sau carne (peste la gratar, carne fiarta / prajita, snitele, chiftelute etc. Si cu salate de sezon.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
Bucataras.RO

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Deși mie îmi plac, în general, prăjiturile cu ciocolată amară și cu fructe acrișoare, am fost surprinsă...

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola