Spalati orezul in mai multe ape, apoi puneti-l la fiert in 4 cani apa cu putina sare, la foc mic. Dupa primele clocote, stingeti focul si lasati orezul in vasul acoperit pana infloreste si absoarbe aproape toata apa. Treceti-l sub jet de apa rece ca sa opriti procesul de fierbere si puneti-l intr-o strecuratoare la scurs.
Separat, incingeti 1 lingura de unt in care caliti faina, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca. Stingeti cu lapte, lasati sa dea cateva clocote la foc mic pana se ingroasa, amestecand permanent, ca sa nu se lipeasca si sa nu formeze cocoloase. Luati de pe foc si lasati la racit.
Adaugati in sosul alb galbenusurile subtiate cu 2 lingurite zeama de lamaie, apoi albusurile batute spuma tare, iar la sfarsit patrunjelul verde, tocat fin.
Potriviti la gust de sare, piper si turnati sosul peste orezul racit si scurs de toata apa. Amestecati pentru omogenizare, usor, prin rasturnare, de jos in sus.
Ungeti cu unt, inclusiv peretii laterali ai unui vas yena, tapetati cu pesmet si turnati in el compozitia cu orez. Presarati cu pesmet si puneti deasupra bucatele din untul ramas. Dati la cuptorul incins, pentru 20 min, la foc mic sau pana ce prinde o culoare aurie.
Serviti imediat ca garnitura.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si...
Ciocolata de casa in foi de napolitanaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii