Orez cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Orez cu Ciuperci

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 1 cutie ciuperci champignon feliate
  • 1 lingurita patrunjel verde (uscat) sau 1/2 legatura patrunjel verde proaspat
  • 1 ceapa mica (sau cateva fire de ceapa 3-4 buc fara frunze)
  • sare, piper alb dupa gust
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura rama (unt)

Mod de preparare

Spalam orezul ales in mai multe ape si il lasam bine la scurs. Ceapa o taiem marunt, ciupercile le lasam la stors si in acest timp tocam si patrunjelul verde daca avem (eu am folosit patrunjel uscat ).

Punem untul impreuna cu uleiul la incins si calim ceapa taiata, ciupercile apoi orezul. Condimentam cu sare, piper alb (eventual un pic de delikat daca doriti, e optional) si stingem totul cu apa rece (apa trebuie sa acopere continutul din cratita cu circa 1 deget latime) si lasam la fiert acoperit la foc mic. Amestecam uneori in cratita sa nu se prinda de fund si, cand orezul e fiert pe jumate, presaram deasupra patrunjelul si oprim focul lasand cratita acoperita cel putin 15 minute inainte de servire.

In acest rastimp orezul continua sa fiarba. Este o garnitura deosebita la gust ce o putem servi langa fripturi, dar si diferite tocanite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola