Orez Cantonez cu Sunca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez Cantonez cu Sunca

Ingrediente

  • -200g orez lung
  • -125 g prosciutto cotto
  • -250g mazare
  • -1 ceapa
  • -3 oua
  • -sare
  • -8 linguri de ulei de arahide
  • -1 lingura de sos de soia

Mod de preparare

Prima data am pus la fiert, orezul. Eu pun la 200g de orez, 1200l apa si putina sare si las sa fiarba pana e orezul "al dente", dupa care il bag sub jet de apa rece si il spal bine. In felul acesta nu se lipeste.

Asadar, am masurat orezul si apa, am mai adaugat putina sare si le-am pus la fiert. Dupa ce orezul a fost fiert, "al dente", l-am strecurat, l-am bagat sub un jet de apa rece si l-am spalat bine, iar dupa asta, l-am lasat la scurs.

Mazarea, eu am folosit din conserva, deja fiarta, asa ca doar am spalat-o bine, sub jet de apa si am lasat-o la scurs.

Mai apoi, am batut ouale cu putin sare. Am curatat, spalat si taiat jumatate de ceapa, pe care am pus-o peste oua.

Intr- o tigaie, am pus 6 linguri de ulei de arahide, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ouale cu ceapa si le-am lasat la prajit. Prosciutto cotto, l-am taiat mai marut si l-am pus peste oul fript, iar dupa cateva momente am pus mazarea. Le-am mai lasat 1 minut la prajit, dupa care am oprit focul.

Intr-o alta tigaie, am pus 2 linguri de ulei de arahide si cealalta jumatate de ceapa. Le-am lasat putin la prajit, dupa care am adaugat orezul, iar dupa 1 minut, am pus 1 lingura, plina, de sos de soia, dizolvat in putina apa (ca al meu era foarte, foarte gros).

Dupa sosul de soia, am pus oul cu mazarea si cu prosciutto, peste orez si am amestecat.
Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert clatite
Bucataras.RO

Desert clatite

Cine poate refuza clatite?

Desert clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola