Orez Cantonez cu Sunca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez Cantonez cu Sunca

Ingrediente

  • -200g orez lung
  • -125 g prosciutto cotto
  • -250g mazare
  • -1 ceapa
  • -3 oua
  • -sare
  • -8 linguri de ulei de arahide
  • -1 lingura de sos de soia

Mod de preparare

Prima data am pus la fiert, orezul. Eu pun la 200g de orez, 1200l apa si putina sare si las sa fiarba pana e orezul "al dente", dupa care il bag sub jet de apa rece si il spal bine. In felul acesta nu se lipeste.

Asadar, am masurat orezul si apa, am mai adaugat putina sare si le-am pus la fiert. Dupa ce orezul a fost fiert, "al dente", l-am strecurat, l-am bagat sub un jet de apa rece si l-am spalat bine, iar dupa asta, l-am lasat la scurs.

Mazarea, eu am folosit din conserva, deja fiarta, asa ca doar am spalat-o bine, sub jet de apa si am lasat-o la scurs.

Mai apoi, am batut ouale cu putin sare. Am curatat, spalat si taiat jumatate de ceapa, pe care am pus-o peste oua.

Intr- o tigaie, am pus 6 linguri de ulei de arahide, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ouale cu ceapa si le-am lasat la prajit. Prosciutto cotto, l-am taiat mai marut si l-am pus peste oul fript, iar dupa cateva momente am pus mazarea. Le-am mai lasat 1 minut la prajit, dupa care am oprit focul.

Intr-o alta tigaie, am pus 2 linguri de ulei de arahide si cealalta jumatate de ceapa. Le-am lasat putin la prajit, dupa care am adaugat orezul, iar dupa 1 minut, am pus 1 lingura, plina, de sos de soia, dizolvat in putina apa (ca al meu era foarte, foarte gros).

Dupa sosul de soia, am pus oul cu mazarea si cu prosciutto, peste orez si am amestecat.
Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Piept de pui cu gogosari in sos
Bucataras.RO

Piept de pui cu gogosari in sos

Intr-o zi, ma uitam la emisiunea Neatza si am vazut aceasta reteta pregatita de Vladutz! M-a incantat foarte mult cum a...

Piept de pui cu gogosari in sos
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!