Mancarica de Legume cu Carnati Afumati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de Legume cu Carnati Afumati

Ingrediente

  • - 2 cepe galbene;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 ardei gras roşu;
  • - 1/2 ardei gras galben;
  • - 1 dovlecel mai mare sau 2 mai micuţi;
  • - 2 căţei de usturoi;
  • - 5 linguri suc de roşii mai gros (făcut în casă) ;
  • - 1 bucată cârnaţ de casă afumat (50 cm)
  • tăiat bucăţi potrivite;
  • - sare și piper după gust;
  • - 200 ml apă caldă;
  • - 2-3 linguri de ulei;
  • - foi de dafin (opţional)

Mod de preparare

Pregătim legumele.

Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe).

Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi dovlecei mai fragezi îi adăugaţi în tigaie după ce toate celelalte legume s-au înmuiat.

lăsăm legumele să se înăbuşe suficient, picurând apă călduţă ori de câte ori este nevoie pentru a preveni arderea lor, iar dacă este nevoie acoperiţi tigaia cu capac.

La mijlocul timpului de fierbere adăugăm usturoiul (curăţat şi tăiat feliuţe) şi frunza de dafin (dacă folosiţi).

După ce legumele sunt pătrunse, se adaugă sucul de roşii.

Se mai continuă fierberea maxim 10 minute, timp în care punem şi cârnăciorii în tigaie peste legume.

Potrivim gustul de sare şi piper.

Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.
Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Salata de cruditati
Bucataras.RO

Salata de cruditati

O salata usoara, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie grozava de legume si...

Salata de cruditati
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!