Mancarica de Legume cu Carnati Afumati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de Legume cu Carnati Afumati

Ingrediente

  • - 2 cepe galbene;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 ardei gras roşu;
  • - 1/2 ardei gras galben;
  • - 1 dovlecel mai mare sau 2 mai micuţi;
  • - 2 căţei de usturoi;
  • - 5 linguri suc de roşii mai gros (făcut în casă) ;
  • - 1 bucată cârnaţ de casă afumat (50 cm)
  • tăiat bucăţi potrivite;
  • - sare și piper după gust;
  • - 200 ml apă caldă;
  • - 2-3 linguri de ulei;
  • - foi de dafin (opţional)

Mod de preparare

Pregătim legumele.

Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe).

Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi dovlecei mai fragezi îi adăugaţi în tigaie după ce toate celelalte legume s-au înmuiat.

lăsăm legumele să se înăbuşe suficient, picurând apă călduţă ori de câte ori este nevoie pentru a preveni arderea lor, iar dacă este nevoie acoperiţi tigaia cu capac.

La mijlocul timpului de fierbere adăugăm usturoiul (curăţat şi tăiat feliuţe) şi frunza de dafin (dacă folosiţi).

După ce legumele sunt pătrunse, se adaugă sucul de roşii.

Se mai continuă fierberea maxim 10 minute, timp în care punem şi cârnăciorii în tigaie peste legume.

Potrivim gustul de sare şi piper.

Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.
Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)
Bucataras.RO

Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)

Rubarba este o aparitie recenta pe tarabele din Romania, in ciuda faptului ca este o planta ce creste in special in zona...

Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola