Garnitura Mexicana din Ardei Copti

Complexitate
redusa
Garnitura Mexicana din Ardei Copti

Ingrediente

  • -6 - 7 ardei grasi, diferite culori
  • -1 ardei iute
  • -1 ceapa
  • -2- 3 cartofi
  • -150 g boabe de porumb din conserva
  • -3 linguri ulei
  • -5 linguri de smantana
  • -1 ½ linguri faina
  • -patrunjel verde, tocat marunt, optional
  • -fulgi sau praf chili
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Coaceti ardeii de jur- imprejur, presarati cu sare, lasati intr-un vas acoperit 10 min, curatati de pielita si colectati zeama lasata de acestia. Curatati de cotor, seminte si taiati sau rupeti in fasii.
Intre timp, puneti la fiert cartofii curatati si taiati cubulete, in apa sarata. Scurgeti.

Separat, caliti in ulei incins, aproximativ 10 min, ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul iute, taiat rondele, amestecand. Adaugati ardeiul, zeama oprita si continuati fierberea inca 5 min.
Puneti boabele de porumb scurse, cartofii si faina dizolvata in smantana. Lasati pe foc mic, amestecand pana se ingroasa putin.

Sarati, piperati, condimentati cu chili, dupa gust si patrunjel verde, optional.
Serviti cat este cald.
Este o garnitura inedita si foarte buna.
Poate fi servita si simpla.

O garnitura pe care v-o recomand…daca aveti cativa ardei grasi prin camara, nu stati pe ganduri si pregatiti-o!
Nu renuntati la ardeiul iute care ii da o tenta usor picanta…sa nu mai vorbim de beneficiile lui asupra sanatatii, mai ales in aceasta perioada rece a anului si nu numai…mai multe detalii despre ardeiul iute puteti citi in "Ghidul de alimente" de pe site- merita lecturat!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure
Bucataras.RO

Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure

Se stie ca la aparatul Crock Pot iese o bunatate de carne, frageda, moale si gustoasa. Si cand mai pui pe langa carne si...

Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola