Galuste din Couscous

Complexitate
redusa
Galuste din Couscous

Ingrediente

  • 3 oua (cca 60 gr /ou)
  • 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta)
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline

Mod de preparare

Pentru ca am vazut ca apreciati couscous-ul, dupa retetele postate si pentru ca in urma comentariului pe care l-am facut la o reteta cineva m-a intrebat cum se prepara galustele din couscous, iata ca mi-am facut timp sa va impartasesc aceasta reteta.

Modul de preparare este identic cu cel de la galustele din gris (care mie nu prea mi-au iesit si asa mi-a venit ideea sa le fac din couscous -couscous-ul fiind mai familiar mie decat grisul).
Ingrediente: in functie de cate galuste vreti sa preparati.

Trebuie sa aveti in vedere ca dintr-un ou si 4 linguri de couscous rezulta 14 galuste de marimea unei linguri de supa.

Pentru ca eu am nevoise de 42 de galuste (voi prepara 2 feluri la care am nevoie de galuste) am folosit urmatoarele ingrediente: 3 oua (cca 60 gr /ou), 12 linguri couscous (mie imi place cel mai mult un couscous bio facut din 4 cererale: grau dur, grau Kamut, porumb si spelta), 2 linguri ulei extravirgin de masline.

Separam galbenusurile de albusuri, batem bine ca sa inlgobam cat mai mult aer galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugam peste couscous, amestecand cu un tel. Apoi batem spuma albusurile si le adaugam cu grija in amestecul de couscous cu ou.

Lasam amestecul sa se odihneasca 10-15 minute, in functie de calitatea couscous-ului, scopul urmarit fiind ca lichidul sa fie absorbit complet de catre couscous pentru a se pastra legat in timpul fierberii.

Fierbem apa intr-o oala si incepem sa punem cu ajutorul unei linguri de supa compozitia de couscous. (Eu pregatesc galustele separat, nu le fierb direct in oala cu supa, pentru ca fie folosesc galustele si la alte reteta decat la supa dar in principal pentru ca nu vreau sa risc sa mi se imprastie galustele prin supa in cazul in care dau gres cu ele).

Sunt convinsa ca stiti foarte bine sa faceti galuste si nu vreau sa va plictisesc cu descrierea in detaliu a fierberii galustilor (udam liingura in apa fierbinte, de fiecare data inainte de la lua compozitia pentru a se desprinde mai usor de pe lingura atunci cand scufundam compozitia in apa fierbinte.

Dupa ce am pus toate galustele la fiert, la foc mediu, fara clocote, fierbem 5 minute intr-o oala partial acoperita cu capac, adaugam apa rece, continuam fierberea inca 5 minute iar adaugam rece si mai fierbem inca 5 minute).

Bineinteles ca in loc de apa putem sa fierbem galustele in supa, sau putem sa condimentam apa cu legume deshidratate, cuburi de legume bio, etc.
Sper sa va placa aceasta reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Ciorba taraneasca de porc
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de porc

Scriind reteta, mi-am dat seama ca nu am facut poze la carne si nici nu prea se vede prin farfurie, dar trebuie sa ma credeti...

Ciorba taraneasca de porc
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!