Feniculul se spala si curata, de data asta puteti folosi chiar si partile mai tari, foaia externa care de obicei e mai lemnoasa.
Il taiati in bucati mici (in 4-6 si apoi fiecare bucata in felii pe latime) .
Aruncati bucatile de fenicul in oala minune, apoi varsati laptele care insa nu trebuie sa acopere feniculul, ci sa fie pina la jumatatea acestuia si un praf de sare. Daca totusi ati pus mai mult lapte cind vor fi gata lasati sa mai fiarba fara capac (dupa ce ati racit si deschis oala) pina cind laptele evapora. (vezi poza)
Fierbeti cca 5 minute de cind a inceput sa fluiere oala.
Cind e gata adaugati un praf de nucsoara macinata, amestecati si serviti
Nota 1: cine vrea poate sa fiarba feniculul si doar taiat in 6-8 parti.
Nota 2: daca laptele folosit de voi este degresat, adaugati un virf de lingurita de unt
Este o garnitura minunata, dar si un fel de mincare vegetarian.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSezonul salatelor continuăăă! ;) No, maioneza se poate înlocui cu sos din iaurt ;) P.S. Asta înseamnă o nouă...
Salata de andive cu carne de curcan si capereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii