Cum se Fierbe Orezul

Complexitate
redusa
Cum se Fierbe Orezul

Ingrediente

  • -orez
  • -apa
  • -sare

Mod de preparare

1/ Adaugati orezul in apa
Puneti intr-o cratita mai mare 1 ¾ parti apa, 1 parte orez si o cantitate mica de sare.
Daca reteta cere, spalati inainte orezul si scurgeti-l.

2/ Acoperiti si fierbeti
Aduceti apa la fierbere, la foc mare; amestecati de 2- 3 ori doar la inceput, apoi micsorati focul spre minim, acoperiti si fierbeti 10- 20 min sau pana ce orezul este moale si apa absorbita. Stingeti focul.

3/ Infoiati orezul
Lasati orezul sa stea in cratita acoperita 5- 10 min, apoi infoiati boabele cu o furculita, inainte de servira (treceti cu dintii unei furculita prin masa de orez, de cateva ori).

4/ Fierberea altor tipuri de orez
Functie de tipul orezului folosit, cantitatea de apa si timpul de fierbere se schimba, astfel:
-pentru orezul cu bob mediu, folositi 1 ½ apa la 1 parte orez;

-pentru orezul maroniu, folositi 2 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 45- 60 min;
-pentru orez salbatic, folositi 3 parti apa la 1 parte orez si fierbeti aproximativ 60 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
Bucataras.RO

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Deși mie îmi plac, în general, prăjiturile cu ciocolată amară și cu fructe acrișoare, am fost surprinsă...

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola