Ciuperci in Sos de Parmezan

Complexitate
redusa
Ciuperci in Sos de Parmezan

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 200 ml smantana dulce
  • 50 gr unt
  • 200 gr parmezan
  • un ardei iute la otet (eu am avut ardei iute tocat la otet)
  • 150 ml apa
  • o lingurita busuioc uscat
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se spala bine si se taie cubulete micute, palarioara acestora cat si piciorusul. Se calesc intr-o tigaie cu untul, dupa care se pune apa si se lasa sa fiarba pana ce se patrund bine. Daca nu au fiert si apa a scazut se mai adauga putina apa.

Se adauga busuiocul si se condimenteaza dupa gust cu sarea si piperul. Se amesteca bine dupa care se adauga smantana.

Dupa ce se omogenizeaza compozitia se adauga ardeiul iute taiat marunt.
La sfarsit se adauga parmezanul ras si se amesteca bine. Se mai lasa putin pe foc dupa care se opreste focul.
Se servesc calde ca si garnitura.
Eu le-am servit langa pieptul de curcan impletit.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Rosti de cartofi cu ou posat
Bucataras.RO

Rosti de cartofi cu ou posat

Super buna pentru micul dejun sau cina . Eu am pregatit-o pentru 4 persoane .

Rosti de cartofi cu ou posat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!