Cartofi Wedges

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cartofi Wedges

Ingrediente

  • - 5 cartofi de marime medie
  • - ulei de masline extravirgin cu piper roz si rozmarin (uleiul pe care l-am folosit contine 2% piper roz)
  • - ulei de floarea soarelui cu aroma de ardei Chipotle
  • - 1/4 lingurita cu seminte de chimen maruntite
  • - 3/4 lingurita cu rozmarin maruntit
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde, negru (optional)

Mod de preparare

- Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa cu un burete (cu suprafata usor abraziva) sau se curata de coaja si se spala (eu am ales varianta cartofilor curatati de coaja desi prima este ”mai aproape de realitatea acestor cartofi”). Se taie cartofii in doua jumatati si apoi fiecare dintre acestea la randul lor in alte doua jumatati.

- Se pregateste intr-un vas mic un amestec realizat din ulei de masline extravirgin cu piper roz si rozmarin si ulei cu aroma de chilli, dupa preferinte (noi evitam in general ceea ce este foarte iute, de aceea am pregatit amestecul astfel: 4 linguri ulei de masline cu rozmarin si 1 lingura ulei de floarea soarelui cu aroma de chilli).

Daca nu va place gustul uleiului cu aroma de chilli, folositi doar ulei cu rozmarin sau din contra, daca va place gustul uleiului cu aroma de chilli il puteti folosi doar pe acesta.

- Cartofii pregatiti se pensuleaza cu amestecul de ulei pregatit apoi se aseaza pe tava (ideala este tava speciala pentru prepararea cartofilor la cuptor - tava antiaderenta cu baza in zig - zag, perforata care permite pregatirea termica optima a cartofilor).

- Se realizeaza (dupa preferinte) un amestec realizat din seminte de chimen macinate, rozmarin maruntit, sare fin macinata, amestec de piper alb, verde si negru (avand in vedere ca folositi pentru amestecul de ulei si ulei cu aroma de chilli, puteti renunta la piper). Se presara la suprafata cartofilor acest amestec de ingrediente.

- Cartofii se pun la cuptor la 180 grade c pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
Ingredientele mentionate sunt pentru doua portii de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola