Pentru marinada
Amestecati foarte bine toate ingredientele si lasati in asteptare.
Pentru cartofi
Taiati in sferturi cartofii curatati de coaja.
Puneti-i intr-un vas, acoperiti-i cu multa apa rece si adaugati un praf de sare.
Aduceti la punctul de fierbere si lasati pe foc 4-5 min.
Scurgeti si lasati la racit.
Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali.
Treceti pe rand cartofii prin marinada, intorcandu-i si avand grija sa fie acoperiti complet de aceasta.
Transferati-i direct in vasul termorezistent si lasati-i 30 min in frigider, la marinat.
Dati apoi la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-25 min, la 200 grade sau pana ce cartofii sunt facuti si prind deasupra o culoare aurie.
Optional, cu 5 min inainte sa fie gata puteti presara deasupra putin cascaval ras si se lasati in continuare in cuptor pana ce cascavalul este topit, iar cartofii prind deasupra o crusta crocanta.
Serviti cat sunt calzi, simpli, alaturand o salata de cruditati sau ca garnitura.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAsa-i ca va plac deserturile din aluat framantat ? Azi va aduc o reteta de melcisori , cuibi de viespi sau cum Ii se mai...
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii