Cartofi la Cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cartofi la Cuptor

Ingrediente

  • - cartofi
  • - ulei de masline
  • - sare, piper
  • - rozmarin
  • - spray de bucatarie (olive oil spray)

Mod de preparare

Cu mult timp in urma, am vazut la tv ca cineva dadea sfaturi, ce si cum, ca sa nu se lipeasca cartofii in tava daca-i pregatesti la cuptor. Secretul este ca tava trebuie incalzita inainte f. bine in cuptor, aici avind nevoie de o tava care poate fi bagata in cuptor la temperaturi mari! a mea este de ceramica, deci merge ... :peace:

Noi atunci nu prea am crezut acel sfat, dar am probat de citeva ori si intr-adevar, cartofii nu se lipesc deloc in tava!!!

Deci, cuptorul se incalzeste la 475*f (250*c) si se baga tava in cuptor pentru a se incalzii cam 5-10 minute. Noi o bagam in cuptor imediat ce il punem la incalzit si "piuie" cind a ajuns la temperatura dorita! Tava se baga in cuptor asa, goala, fara nimic dat pe ea!!!

Cind tava este incalzita, se scoate si se da cu spray de bucatarie, din acela "olive oil spray", se pun cartofii in tava si se baga la cuptor, cam 30-40 de minute, depinde de cuptor. Din cind in cind se scoate tava din cuptor si se intorc cartofii, t-ul a zis ca i-a intors cam de 3 ori, depinde de cit de crocanti va plac. Noua ne plac mai crocanti, deci i-am lasat in cuptor mai mult. Deci, din cind in cind se verifica cartofii in cuptor!!!

Cartofii se curata de coaja, se spala cu apa rece si se sterg de apa in exces dupa care se taie in doua pe lungime si apoi fiecare jumatate ca o semiluna. Se pun intr-un vas si se amesteca cu ulei de masline, sare, piper, rozmarin si citiva catei de usturoi, depinde citi vreti! Cind tava este gata incalzita, cartofii se pun in tava cu tot amestecul de ulei si usturoi si se aranjeaza ca sa nu fie suprapusi.

Asta-i tot, pofta buna!!!
Pozele nu sint prea reusite ... : blushing:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Frigarui de porc cu cartofi
Bucataras.RO

Frigarui de porc cu cartofi

Frigarui de porc cu cartofi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!