Cartofi la Cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cartofi la Cuptor

Ingrediente

  • - cartofi
  • - ulei de masline
  • - sare, piper
  • - rozmarin
  • - spray de bucatarie (olive oil spray)

Mod de preparare

Cu mult timp in urma, am vazut la tv ca cineva dadea sfaturi, ce si cum, ca sa nu se lipeasca cartofii in tava daca-i pregatesti la cuptor. Secretul este ca tava trebuie incalzita inainte f. bine in cuptor, aici avind nevoie de o tava care poate fi bagata in cuptor la temperaturi mari! a mea este de ceramica, deci merge ... :peace:

Noi atunci nu prea am crezut acel sfat, dar am probat de citeva ori si intr-adevar, cartofii nu se lipesc deloc in tava!!!

Deci, cuptorul se incalzeste la 475*f (250*c) si se baga tava in cuptor pentru a se incalzii cam 5-10 minute. Noi o bagam in cuptor imediat ce il punem la incalzit si "piuie" cind a ajuns la temperatura dorita! Tava se baga in cuptor asa, goala, fara nimic dat pe ea!!!

Cind tava este incalzita, se scoate si se da cu spray de bucatarie, din acela "olive oil spray", se pun cartofii in tava si se baga la cuptor, cam 30-40 de minute, depinde de cuptor. Din cind in cind se scoate tava din cuptor si se intorc cartofii, t-ul a zis ca i-a intors cam de 3 ori, depinde de cit de crocanti va plac. Noua ne plac mai crocanti, deci i-am lasat in cuptor mai mult. Deci, din cind in cind se verifica cartofii in cuptor!!!

Cartofii se curata de coaja, se spala cu apa rece si se sterg de apa in exces dupa care se taie in doua pe lungime si apoi fiecare jumatate ca o semiluna. Se pun intr-un vas si se amesteca cu ulei de masline, sare, piper, rozmarin si citiva catei de usturoi, depinde citi vreti! Cind tava este gata incalzita, cartofii se pun in tava cu tot amestecul de ulei si usturoi si se aranjeaza ca sa nu fie suprapusi.

Asta-i tot, pofta buna!!!
Pozele nu sint prea reusite ... : blushing:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert bomboane Brigadeiro
Bucataras.RO

Desert bomboane Brigadeiro

Desert bomboane Brigadeiro
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola