Puneti la fiert cartofii in coaja, in apa sarata. Scurgeti, lasati la racit, curatati de coaja si feliati rondele. Dizolvati faina in 2 linguri de lapte rece si caliti-o putin in uleiul incins.
Stingeti cu laptele ramas si fierbeti la foc mic 15 min, amestecand continuu, cu o spatula de lemn. Lasati la racit si inglobati apoi galbenusul, cartofii feliati si condimentati cu sare, piper si nucsoara dupa gust.
Tapetati cu pesmet un vas termorezistent uns cu unt, turnati amestecul cu cartofi, apoi repartizati deasupra, uniform, smantana si cascavalul ras. Dati la cuptor, la foc potrivit, 30 min, sa se gratineze.
Portionati si serviti cat este cald.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaEste dementiala salata aceasta cu rucola! As manca si nu m-as mai opri, dar trebuie sa las si la altii. Ieri am facut...
Salata de legume cu rucola si piept de puiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii