Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Complexitate
redusa
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Ingrediente

  • -6 cartofi mari
  • -1 lingura faina
  • -1 lingurita rozmarin
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati cartofii curatati de coaja in 4 sau in 6- 8 bucati, daca sunt mari.

Puneti-i la fiert intr-o oala, acoperiti-i cu apa rece si adaugati 1 praf de sare.

Lasati-i pe foc cca 7- 8 min dupa ce apa incepe sa fiarba (nu-i fierbeti de tot!) si apoi scurgeti-i intr-o strecuratoare.

Puneti deasupra strecuratoarei o farfurie mai mare sau un tocator, tineti-le bine pe amandoua si apoi zgaltaiti / scuturati cartofii vreo 30 secunde, ca sa se zdreleasca la suprafata.

Tot in strecuratoare, presarati apoi peste ei, faina, rozmarinul, sarea, piperul si mai zdruncinati-i putin, ca sa se uniformizeze.

Puneti intr-o tava / vas termorezistent 4- 5 linguri ulei. Introduceti-o pentru cca 2 min in cuptorul incins la 250 grade sau cat sa se incinga bine uleiul.

Scoateti tava din cuptor si puneti cu grija cartofii in ea. Amestecati cartofii ca sa se unga cu uleiul fierbinte pe toate partile si dati-o inapoi la cuptor pentru aproximativ 10 min, la 200 grade.

Scoateti iar tava din cuptor, amestecati si intoarceti cartofi ca sa se rumeneasca uniform, apoi dati-o la loc pentru inca 10 min, la 180 grade.

Repetati aceasta ultima operatiune pentru a doua si ultima oara.

Serviti cat sunt calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola