Cartofi cu Ceapa Caramelizata si Otet Balsamic Kalamata

Complexitate
redusa
Cartofi cu Ceapa Caramelizata si Otet Balsamic Kalamata

Ingrediente

  • -cartofi
  • la apreciere
  • -ceapa rosie
  • taiata grosier
  • -sare
  • -piper
  • -foi dafin
  • dupa gust
  • -rozmarin
  • dupa gust
  • -usturoi
  • dupa gust
  • -unt
  • -otet balsamic Kalamata (firma Papadimitriou)
  • dupa gust

Mod de preparare

O reteta la care cantitatile si restul ingredientelor le-am pus - dupa ochi - si gust.

Curatati cartofii, feliati-i, fierbeti-i pe jumatate (circa 10 min), in apa cu putina sare si scurgeti-i.

Intre timp, pregatiti un vas sau o tava pentru cuptor si ungeti-o bine cu unt si taiati grosier, ceapa curatata. Asezati alternativ, in straturi, cartofii si ceapa. Ultimul strat sa fie de cartofi. Adaugati si condimentati straturile de cartofi cu sare, piper, foi de dafin, rozmarin, usturoi zdrobit, dupa gust, puneti din loc in loc bucatele de unt si stropiti cu otet balsamic.

Dati la cuptor, pana se caramelizeaza ceapa si cartofii sunt facuti si rumeniti.

Serviti garnitura calda langa fripturi sau alte preparate din carne, acompaniata de salata de sezon sau muraturile preferate.

Cand vreti sa faceti o mancare buna, dar sunteti prinse si cu alte treburi si nu aveti timp sa amestecati mereu in cratita, pregatiti acesti cartofi!

Un pic de unt, un strop de otet bun si cateva ierburi aromatice - o reteta simpla de marinada care da savoare legumelor - si gata mancarea.

Iata cateva considerente pentru care va recomand folosirea otetului balsamic Kalamata Papadimitriou:

-este un produs pur, obtinut exclusive din struguri uscati
-este bogat in antioxidanti
-este sarac in calorii, perfect pentru o dieta echilibrata
-nu are adaos de coloranti si conservanti
-in categoria de otet balsamic, ocupa locul 1 in Grecia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta
Bucataras.RO

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta

Ce spuneti de o Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta? Sunt gustoase, usor de facut si au o culoare...

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola