Un Alt Fel de Hamburger

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Un Alt Fel de Hamburger

Ingrediente

  • - 200 gr carne tocata de vaca
  • - 1 chifla rotunda pentru hamburger
  • - 1 felie de brinza cheddar (eu am pus provolone)
  • - 1 rosie
  • - 1 ceapa rosie
  • - 1 frunza de salata verde (spalata si uscata)
  • - maioneza, ketchup
  • - sare, piper
  • - ulei de masline

Mod de preparare

M-am inspirat din nou dupa reteta lui Fabio Viviani, dar am modificat putin ca sa fie pe gustul meu ... : clipocit

Se incinge gratarul foarte bine. Carnea pentru hamburger se aromeaza doar cu putina sare si piper. Se taie citeva rondele de ceapa rosie si se pun in tigaie cu putin ulei de masline. Se presara putina sare si piper si se lasa pe aragaz pina devin opace. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

Cind gratarul este bine incins, il ungem cu putin ulei si asezam carnea de hamburger in mijloc. Se lasa cite 3-4 minute pe fiecare parte. Chifla se taie in doua, se unge cu putin ulei de masline si se pune cu fata in jos pe gratarul incins, sau in tigaia in care am calit ceapa si se lasa citeva secunde pe fiecare parte pina prinde o culoare aramie.

Dupa ce am intors hamburgerul pe partea cealalta, in ultimul minut punem felia de brinza deasupra, in acest fel se topeste putin. Ungem o jumatate de chifla cu putina maioneza, iar cealalta jumatate cu putin ketchup. Pe jumatatea unsa cu maioneza se pune frunza de salata, felia de rosie, hamburgerul, ceapa calita si a doua jumatate de chifla deasupra.

* Eu am deviat de la reteta originala si am uns prima jumatate de chifla cu maioneza iar a doua cu guacamole, nu am pus frunza de salata si nici rosia!
pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Chiftelute cu miez de orez si sos alb
Bucataras.RO

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Initial am vrut sa fac chiftelute cu pilaf, dar pe parcurs le-am transformat si au iesit tare bune asa. De la un timp gatesc...

Chiftelute cu miez de orez si sos alb
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!