Tort Egiptean

Complexitate
ridicata
Tort Egiptean

Ingrediente

  • Ingrediente Foi cu nuca (se prepara 4 foi in tava rotunda cu diametru de 24 cm) Ingredientele enumerate sunt doar pentru o foaie Pentru toate foile inmultiti totul cu 4 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • o lingura si jumatate faina (lingura rasa! ) 40 gr nuca macinata
  • un vf cutit sare
  • Ingrediente Crema de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 350ml lapte
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 170 g unt
  • Ingrediente crema de frisca
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar + 7 linguri pentru caramel
  • 150 gr alune caramelizate
  • In plus
  • 200 g nuca sau alune tocate

Mod de preparare

Incepi prepararea cu pregatirea foilor cu nuca.
Mixezi spuma albusurile cu un vf cutit sare.
Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar.
Adauga nuca macinata si faina si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor, usor.
Pune amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 10 min, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie).
Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie.
Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi.
Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului.
Pregatesti crema de vanilie.
Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi.
Adaugi treptat laptele rece amestecand cu un tel, sa nu faca cocoloase.
Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul.
Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat.
Racesti complet! crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema.
Pregateste crema de frisca.
Mixeaza smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa.
Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca.
Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator.
Mixeaza.
Asambleaza tortul.
Aseaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia pentru copt. e mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput.
Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate.
Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase.
Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate.
Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului.
Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore.

Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! : -)))))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola