Tascute din muschi de porc cu sunca si orez

Complexitate
redusa
Tascute din muschi de porc cu sunca si orez

Ingrediente

  • 600 gr carne (muschi, pulpa de porc sau cotlet)
  • 150 gr sunca
  • 100 gr orez
  • 100 gr untura
  • 2 oua
  • patrunjel verde, piper ,sare
  • Pentru sos avem nevoie de :
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 300-400 gr smantana

Mod de preparare

Carnea se taie felii ,se bate si se sareaza.

Intre timp taiem sunca in cubulete mici si il punem la prajit cu untura intr-o cratita vreo 3-4 minute si apoi adaugam orezul spalat si ales si se prajeste amestacandu-se fara intrerupere cca. 5-6 min pe foc moale.

Stingem totul cu 300 ml apa sau supa de carne se pune sare,piper dupa gust se acopera si lasam sa fiarba pe foc mic cca. 15-20 min, dupa care orezul se rastoarna intr-un vas se lasa la racit si adaugam ouale ,patrunjelul tocat si se amesteca bine (eu am pus la umplutura si cca 200 gr cascaval ras ).

Cu aceasta compozitie se umple bucatile de carne (se poate rula dar eu le-am impaturat ca pe niste tascute si le-am prins cu scobitori), se prind cu scobitori sau se leaga cu ata.
Carnea astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu untura si se dau la cuptor.

Intre timp in alta cratita se pune unt la topit peste care punem faina care se caleste un pic pe foc mic se stinge cu apa sau supa de carne (400 ml) se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot , apoi sosul astfel obtinut se toarna peste bucatile de carne din cuptor si se lasa sa fiarba asa impreuna cca 20 - 30 minute impreuna.

Se poate servi cu garnitura de cartofi sau de orez ba chiar si cu soteuri de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Supa de rosii
Bucataras.RO

Supa de rosii

Retete de vara Am preparat reteta lui Alex, tare buna a iesit. https://www.facebook.com/Bucataras/app/212104595551052/

Supa de rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola