Rulada din Muschiulet

Complexitate
redusa
Rulada din Muschiulet

Ingrediente

  • un muschiulet
  • un carnacior usor afumat
  • 4 cepe micute
  • 250 gr ciuperci champignon micute
  • 2 ardei grasi (eu am avut congelat)
  • o lingurita cimbru
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 ml ulei
  • apa in functie de tava

Mod de preparare

Muschiuletul se taie usor cu un cutit ascutit din exterior spre interior, precum am desface o rulada. Se formeaza cu grija o bucata mai mare de carne, care se bate cu ciocanul de snitele pentru a o intinde mai bine. Se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper, dupa care se presara cimbrul. In mijloc se pune carnaciorul, iar de o parte si de alta a acestuia se pune cate un rand de ciupercute asezate palarie in palarie, fara codite. Peste carnacior se pun doua cepe taiate felii mai mari.

Cu grija se aduna marginile carnii, unindu-se astfel incat se formeaza o rulada. Aceasta se leaga bine cu ata, fara sa iasa compozitia din interior. Cand legam rulada incercam sa nu o prea miscam pentru a nu modifica ordinea ingredientelor din interior!

Rulada se aseaza intr-o tava de cozonac, iar pe langa ea se aseaza restul de ceapa si ardeiul, ambele legume taiate julien.

Rulada se mai condimenteaza putin si pe deasupra, dupa care se stropeste cu sosul de soia si uleiul. Se adauga apa, pana ce rulada este acoperita in proportie de 75 %.

Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce apa scade la jumatate, dupa care rulada se intoarce, se stropeste putin cu sos de soia si se mai lasa la cuptor pana mai scade apa si aceasta se rumeneste.
Cand este gata se scoate din tava se da cu grija ata jos si se potioneaza dupa gust. Se serveste cu garnitura dorita.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert clatite
Bucataras.RO

Desert clatite

Cine poate refuza clatite?

Desert clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola