Rulada de Curcan cu Boabe de Porumb

Complexitate
medie
Rulada de Curcan cu Boabe de Porumb

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg piept de curcan
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 340 gr boabe de porumb (o conserva mica)
  • 1 ou
  • 2 capatani usturoi potrivite
  • un plic de condimente pentru carnea de porc (aproximativ 15 gr)
  • piper macinat, vegeta si sare dupa gust
  • 2 linguri piper boabe
  • o jumate de ligurita chili
  • o lingurita busuioc macinat
  • o lingurita cimbru macinat
  • 1 lingurita chimen
  • 6 foi de dafin
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri sos de soia
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apa
  • folie de aluminiu
  • ata pentru fixarea ruladelor

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala bine si se imparte in doua bucati. Bucatiile nu trebuie neaparat sa fie egale. Se transeaza fiecare bucata, pornind din exterior mergand usor spre interior precum la o spirala. Grosimea bucatii de carne trebuie sa fie de aproximativ 1 cm.

Dupa ce s-a format o felie mare de carne precum un snitel, aceasta se bate cu ciocanul de snitel pentru a se intinde bine. Carnea se unge in interior cu ulei, urmand sa fie umpluta.

Separat se amesteca carnea tocata, cu oul si cu o jumatate de capatana de usturoi zdrobita. Sarea, vegeta si piperul macinat se adauga dupa gust. Se imparte compozitia in doua in functie de marimea bucatiilor de carne.

Compozitia se aseaza peste bucatiile de carne unse cu ulei. Se formeaza astfel rulada care se fixeaza bine cu ata. Separat se formeaza un bait pentru carne. Usturoiul ramas se zdobeste si se amesteca cu uleiul, cu condimentul pentru carnea de porc, chili, cimbru si busuiocul.

Se adauga si sare dupa gust. Pe o folie de aluminiu se pun boabele de piper, foile de dafin si chimenul. Chimenul, foile de dafin si boabele de piper se impart in mod egal pentru ambele rulade.

Ruladele se trec prin baitul obtinut, dupa care se pun pe foile de aluminiu, iar deasupra acestea se presara cu boabe de piper si chimen. Se invelesc bine in foile de aluminiu si se pun in frigider pentru aproximativ o ora si jumatate.

Dupa ce au stat in frigider ruladele se pun intr-o tigaie mai mare impreuna cu 200 ml apa si se pun pe foc. Se lasa pe foc aproximativ 30 minute, 15 minute pe o parte si 15 pe o parte. Ruladele se scot din folia de aluminiu si se aseaza intr-o tava de yena, impreuna cu sucul obtinut in folia de aluminiu. Se adauga doua linguri de sos de soia pe rulade, 200 ml apa si vinul.

Se pun la cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc usor, dupa care se intorc si se desfac usor atele. Spre final se adauga restul de sos de soia si lasa pana ce se rumenesc.
Cand ruladele s-au rumenit se scot din tava si se taie felii subtiri. Rulada se serveste calda cu garnitura dorita, eu am servit cu spanac.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Supa de vitel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Supa de vitel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pregatit o supa de vitel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si tare buna a iesit! De mult nu mai...

Supa de vitel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!