Pulpe cu Dulceata de Ceapa Rosie si Rodie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpe cu Dulceata de Ceapa Rosie si Rodie

Ingrediente

  • 4 pulpe pui intregi
  • 150 g dulceata de ceapa rosie
  • semintele de la o rodie
  • 50 ml ulei masline
  • un ardei iute rosu
  • 100 ml vin rosu
  • 50 g branza Gorgonzola Piccante
  • cateva boabe piper rosu
  • amestec condimente cu miere si mustar

Mod de preparare

Pulpele spalate si scurse de apa se presara cu amestecul de condimente cu miere si mustar. Ardeiul iute se taie felii subtiri, rodiei i se scot semintele, iar dulceata se subtiaza cu vin rosu. Intr-o craticioara rumenim pulpele in ulei de masline, cca doua minute pe fiecare parte, apoi le asezam intr-o tava potrivita.

Le stropim cu dulceata de ceapa rosie diluata cu vin, adaugam feliile de ardei iute si cateva boabe de ardei rosu, iar pentru a ingrosa putin sosul, am adaugat Gorgonzola Piccante si am introdus pulpele la cuptor pentru 25 de minute.

In ultimele doua minute de coacere a pulpelor la cuptor, adaugam si semintele de rodie. Nu le-am adaugat mai devreme pentru ca semintele si-ar fi pierdut culoarea superba!
Dupa coacere, asezam pulpele de pui pe un platou si le ornam frumos cu dulceata, semintele de rodie si sos.

Ceapa se curata de foi si se taie julienne.
Intr-o craticioara turnam vinul si adaugam zaharul tos. Lasam sa fiarba 15 minute, adaugam ceapa si lasam sa fiarba alte 15 minute, amestecand des.

Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, adaugam zaharul brun si rosiile pasate, lasam focul mic si acoperim cu capac lasand sa fiarba alte 15 minute, totusi nu uitam sa amestecam din cand in cand.
Pentru accentuarea gustului dulce-iute, adaugam un praf de sare si macinam cateva boabe de piper rosu, iar pentru savoare ii adaugam coniac.

Se lasa sa fiarba pana ceapa s-a inmuiat si sosul s-a ingrosat.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Caltabos
Bucataras.RO

Caltabos

Caltabosul este un mezel de casa tare bun, cu umplutura asemanatoare cu cea a sarmalelor, deci daca va plac acestea va va...

Caltabos
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!