Piept de Pui Umplut

Complexitate
medie
Piept de Pui Umplut

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui (4 piepti intregi)
  • 2 morcovi
  • o ceapa potrivita
  • 350 gr ciuperci
  • 2 oua
  • 40 gr unt
  • patrunjel
  • 100 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • scobitori

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara umplutura.
Se curata morcovii, ceapa si se taie cubulete. Acestea se calesc in unt, dupa 10 minute se adauga ciupercile (dupa ce le-am spalat) taiate bucatele micute. Se mai lasa 5 minute sa se patrunda, dar cu capac pe tigaie.

Dupa ce am oprit focul, compozitia se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu ouale batute bine. Compozitia se amesteca bine, dupa care adaugam piper si sare dupa gust.
La final adaugam patrunjelul taiat marunt. Acesta se pune dupa gust. Compozitia obtinuta se lasa deoparte pana cand preparam pieptul de pui.

Pieptul de pui, se desparde in doua, se taie (fiecare bucata) pe laterala, obtinandu-se o bucata mai mare. Fiecare bucata se bate pe rand, ca pentru snitel. Atentie: Bucatiile de carne obtinute trebuie sa fie maricele, in asa fel in cat sa se poata rula.

Aceste bucati de carne se umplu pe rand cu compozitia obtinuta, punandu-se si zeama obtinuta in umplutura. Bucatiile de carne se ruleaza in asa fel incat sa nu curga compozitia. Pieptul de pui se prinde cu scobitori, pentru a oprii curgerea compozitiei. Atentie: Pana sa folositi scobitoriile le puteti tine in apa pentru a nu se arde la cuptor!!!

Pieptul de pui se aseaza in tava (cu partea prinsa cu scobitori in sus) , se sareaza putin, se pune uleiul, dupa care se pune apa pana la jumatatea bucatiilor de carne.

Tava se pune la cuptor si se lasa la foc potrivit. Se lasa pana ce pieptul de pui s-a patruns, daca apa scade in timpul fierberii, iar puiul nu este gata se mai adauga putina apa din cand in cand.
Pieptul de pui se serveste cald, dupa ce am scos scobitoriile, alaturi de garnitura dorita.
Eu am servit langa sosul de praz:
http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/sos_de_praz-9964/

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Cartofi Dauphinoise
Bucataras.RO

Cartofi Dauphinoise

mi se par geniali, un gust deosebit

Cartofi Dauphinoise
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola