Piept de pui in crusta de alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Piept de pui in crusta de alune

Ingrediente

  • un piept mare de pui
  • un ardei kapia rosu
  • 200 g alune de padure
  • 150 g branza topita sau cascaval,o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita legume deshidratate fara sare
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • cateva bo0abe de piper negru
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Pieptul s[palat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus ,se sareaza,pipereaza si condimenteaza apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu.Se strange cu grija,dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.Se aseaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri,pe lungime,crestaturi usoare,fara a ajunge la ardeiul dinn interior.Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se adauga in tavita si paharelul de vin alb,boabele de piper,foile de dafin,un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor,udandul cu zeama din tava din cand in candDupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval,se da din nou 2-3 minute in cuptor,se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit.Se lasa sa se raceasca un pic,se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola