Gratar de Porc si Marinarea Carnii

Complexitate
redusa
Gratar de Porc si Marinarea Carnii

Ingrediente

  • 7-8 felii de carne de porc (de preferat de la ceafa)
  • 4 pulpe de pui (partea superioara)
  • 300 ml sos de soia
  • 300 ml teriyaki sos
  • 200 ml lapte
  • 6-7 catei de usturoi
  • 3 ardei grasi feliati subtire
  • 1/2 legatura de tarhon
  • ace de rosmarin tocate
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

In primul rand, poza cu sosul teriyaki nu a iesit si sa nu faceti ca domnul din dotare si sa uitai de carne pe gratar sa se arda. Deci, am scos carnea din congelator, am lasat la decongelat doar pana cand am putut (cu forta) sa desprind bucatile de carne.

Am asezat intr-un vas mai adanc, asa congelate cum au fost, am pus deasupra lor, sare, piper, cimbrul, tarhonul ardeiul gras feliat, rosmarinul tocat, usturoiul, am amestecat bine apoi am turnat lichidele plus apa, completare pana sa acopere carnea.

Am mai amestecat putin, am acoperit cu folie si am pus la frigider pentru 24 de ore. A doua zi (adica azi) am scos de la rece vasul cu carne, am aruncat baitul de pe carne dar am avujt grija sa pastrez tot ce s-a adunat pe fundul vasului.

Am pus intr- cescuta solutia groasa retinuta. Cu asta am mai uns din cand in cand carnea in timp ce era pe gratar. Carnea preparata in felul asta ramane moale, zemoasa, nu se usuca pe gratar, ea isi trage exact cantitatea de sare si arome de care are nevoie, nu mai trebuie adaugat nimic la coacere/prajire.

Metoda asta eu o folosesc si la carnurile pe care le pregatesc in cuptor, da rezultate super.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Prajitura  de vara cu fructe
Bucataras.RO

Prajitura de vara cu fructe

O prajitura de vara delicioasa...si daca i-as spune prajitura perfecta sa stiti ca nu as gresi cu nimic :), de data aceasta...

Prajitura de vara cu fructe
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola