Friptura Simpla si Delicioasa

Complexitate
redusa
Friptura Simpla si Delicioasa

Ingrediente

  • 500 g carne porc (de preferat ceafa)
  • 350-400 g coaste porc
  • sare si piper dupa gust
  • 8 linguri bune de untura de casa
  • rosmarin proaspat (optional) eu am pus doar la coaste

Mod de preparare

Se spala carnea, se portioneaza (se poate lasa si bucata intreaga).

In doua cratite se pune cate jumatate din cantitatea de untura prevazuta in reteta. Bucatile de carne si cele de coaste se sareaza si se pipereaza si se aseaza in cele 2 cratite, coastele in una si restul carnii in a doua. Se pun la foc, si dupa ce s-a topit untura se adauga tot cate putina apa, atat cat sa acopere carnea pe jumatate... din cand in cand se mai adauga apa si se intorc bucatile de carne/coaste de pe o parte pe alta.

Coastele, de regula se fac mai repede decat bucatile de carne din cauza asta se pun separat... Dupa ce carnea este fiarta (se inteapa cu furculita si daca intra usor, inseamna ca este gata) se lasa la rumenit, intorcand bucatile pe toate partile tot la 5 minute.

Se serveste cu garnitura de cartofi pireu si salata de care doriti... noi am avut de sfecla rosie...

Am vrut sa tin friptura cat se poate de simpla pentru ca au venit baietii cu niste prieteni si cum nu stii ce place unora si ce nu, am considerat ca fiind solutia ideala pregatirea fripturii sub forma asta.

Desert am avut Angel cake si cate o cupa de sampanie langa cake si capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Desert inghetata de zmeura
Bucataras.RO

Desert inghetata de zmeura

Daca tot gasim pe bucataras cea mai buna inghetata, nu puteam sa nu vin si eu cu o reteta pentru voi! Inghetata pregatita in...

Desert inghetata de zmeura
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!