Ingrediente
● Un ied mic, |
● 1 pahar ulei, |
● 1 pahar vin alb, |
● zeama de la ½ lamaie, |
● 2 morcovi, |
● 2 radacini de patrunjel, |
● 2 cepe, |
● 1 caciulie usturoi, |
● boabe de piper, |
● foi de dafin, |
● 1 lingurita rasa cimbru uscat, |
● sare sau condiment tip vegeta |
Mod de preparare
Se spala si se transeaza carnea in bucati mai mici. Se curata legumele si se taie: cepele in patru, morcovii si patrunjelul in 4 pe lung, usturoilul se trece prin presa. Se amesteca toate ingredientele din reteta mai putin uleiul. Se lasa carnea la macerat 1-2 ore.
Se infierbanta uleiul in tigaie si se prajesc bucatile de carne pana se rumenesc frumos. Se aseaza frumos in tava, iar legumele pe langa carne. Se adauga in tigaie baitul in care a stat carnea. Se strecoara si se toarna in tava. Se mai adauga cateva linguri de apa. Se acopera tava cu folie de aluminu si se lasa in cuptorul (preincalzit) cam 1h. Se scoate folia si se mai lasa sa scada, stropindu-se des.
Aceasta reteta o foloseam de fapt pentru pui, dar iedutul fiind tanar a iesit foarte bine. La pui folosesc de obicei oregano si busuioc dar aici am folosit cimbru. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura de ied" nu uita sa ii faci un review.
Se infierbanta uleiul in tigaie si se prajesc bucatile de carne pana se rumenesc frumos. Se aseaza frumos in tava, iar legumele pe langa carne. Se adauga in tigaie baitul in care a stat carnea. Se strecoara si se toarna in tava. Se mai adauga cateva linguri de apa. Se acopera tava cu folie de aluminu si se lasa in cuptorul (preincalzit) cam 1h. Se scoate folia si se mai lasa sa scada, stropindu-se des.
Aceasta reteta o foloseam de fapt pentru pui, dar iedutul fiind tanar a iesit foarte bine. La pui folosesc de obicei oregano si busuioc dar aici am folosit cimbru. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura de ied" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany