Friptura de ied

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Un ied mic,
1 pahar ulei,
1 pahar vin alb,
zeama de la lamaie,
2 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
2 cepe,
1 caciulie usturoi,
boabe de piper,
foi de dafin,
1 lingurita rasa cimbru uscat,
sare sau condiment tip vegeta

Mod de preparare

Se spala si se transeaza carnea in bucati mai mici. Se curata legumele si se taie: cepele in patru, morcovii si patrunjelul in 4 pe lung, usturoilul se trece prin presa. Se amesteca toate ingredientele din reteta mai putin uleiul. Se lasa carnea la macerat 1-2 ore.

Se infierbanta uleiul in tigaie si se prajesc bucatile de carne pana se rumenesc frumos. Se aseaza frumos in tava, iar legumele pe langa carne. Se adauga in tigaie baitul in care a stat carnea. Se strecoara si se toarna in tava. Se mai adauga cateva linguri de apa. Se acopera tava cu folie de aluminu si se lasa in cuptorul (preincalzit) cam 1h. Se scoate folia si se mai lasa sa scada, stropindu-se des.

Aceasta reteta o foloseam de fapt pentru pui, dar iedutul fiind tanar a iesit foarte bine. La pui folosesc de obicei oregano si busuioc dar aici am folosit cimbru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de ied" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de ied