Frikadeller- Chiftelute Daneze

Complexitate
redusa
Frikadeller- Chiftelute Daneze

Ingrediente

  • -4 rosii
  • -2 cepe
  • -1 kg carne tocata porc sau amestec
  • -50 g fulgi de ovaz
  • -1/2 cana lapte
  • -1/2 cana apa
  • -2 linguri sos Worcestershire
  • -2 linguri otet din vin rosu
  • -2 lingurite rase cu sare
  • -1/4 lingurita piper
  • -4- 6 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • -2- 4 linguri pasta de tomate
  • -1 lingurita zahar
  • -1 legatura patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -ulei

Mod de preparare

Puneti la rumenit in ulei incins, rosiile curatate de coaja si taiate cubulete, impreuna cu ceapa tocata grosier, pana cand aceasta devine moale. Lasati la racit.

Separat, intr-un bol, amestecati carnea tocata cu fulgii de ovaz si ½ din compozitia cu ceapa racorita.
Inglobati apoi laptele, sosul Worcestershire, otetul, condimentati cu sare, piper, usturoi, patrunjel si omogenizati.

Framantati bine si dati la rece pentru cel putin 60 min pentru a putea modela mai usor compozitia si a fi mai pufoasa. Framantati putin.
Incingeti cuptorul.

Formati chiftele de marime mijlocie si asezati-le intr-un vas termorezistent nu prea inalt.
Stropiti cu ulei. Diluati pasta de tomate cu apa, condimentati, dupa gust si dizolvati in ea, zaharul. Turnati peste chiftele.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 1 ora, la foc potrivit sau pana ce chiftelele sunt facute, frumos rumenite si sosul putin scazut.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie chiftele, cate 1 lingura din compozitia ramasa de ceapa cu rosii, turnand deasupra putin sos si presarand patrunjel verde, tocat marunt.
Prima atestare a aceastei retete in Danemarca este in jurul anului 1280 intr-o carte scrisa de mana.
Ea este trecuta la loc de cinste intr-o alta “ carte de bucate “ a Doamna Mangor in 1837, cu denumirea de "Frikadelle", apoi aceeasi reteta, sufera mici modificari, aparand sub alte denumiri ca: "Frikadeller"; "Frikadellen", functie de regiunile din regatul danez

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola