Ficatul de porc care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat. El se tine timp de 15 min in lapte, cat sa-l acopere, apoi se usuca bine cu un servet absorbant.
Se taie in bucati de aceeasi grosime pentru ca la prajit sa se faca deodata. Se presara cu piper si se trece prin faina, apoi se prajeste in grasimea bine incinsa, cate 5- 10 min pe fiecare parte. Cand se intoarce nu trebuie intepat cu furculita, ca sa nu se scurga zeama din interior. Ficatul prajit prea tare isi pierde gustul. Cu cat se tine mai mult pe foc, cu atat devine mai tare si mai putin gustos.
Se sareaza abia la sfarsit, sau cel mai bine, cand se consuma. Se serveste imediat, pe platou sau farfurie incalzita, simplu sau cu garnitura de legume, orez, cartofi, etc.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii