Cotlete de porc in manta condimentata, cu ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cotlete de porc in manta condimentata, cu ciuperci

Ingrediente

  • 600-700 gr cotlet porc
  • 100 gr pesmet
  • 4 catei usturoi pisat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 50 ml ulei masline
  • sare, piper macinat
  • 1 ceapa rosie
  • 50 gr rama (unt )
  • mustar ptr uns feliile de carne
  • Garnitura ciuperci:
  • 400 gr ciuperci proaspete ( sau conserva )
  • 50 ml vin alb sec sau demisec
  • 2 linguri rama
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
  • 1/2 ceapa
  • 400 ml frisca ( sau smantana)
  • Garnitura de cartofi :
  • 500 gr cartofi
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • sare, piper
  • 50 ml ulei masline ptr prajit

Mod de preparare

Preparare carne:

Cotletul se taie felii groase de un deget , se sareaza, pipereaza si se prajesc pe 50 ml ulei de masline pe ambele parti. Se scot deoparte si se ung feliile de carne cu mustar.

Se pregateste mantaua de pesmet in felul urmator : pesmetul se amesteca cu 4 catei usturoi pisat, 1 ceapa rosie razuita, 1/2 lingurita oregano. Se topeste 50 gr rama si se adauga la pesmet amestecandu-se si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust .

Feliile de carne unse cu mustar se dau prin aceasta compozitie de pesmet ,se aseaza pe o tava unsa cu putin unt si se da totul la cuptor ptr cca 15 minute la foc tare pana se rumeneste un pic deasupra mantaua.

Se scoate din cuptor si se lasa sa raceasca cca 5 minute ptr ca sa lege mai bine mantaua de pesmet.

Se serveste cu garnitura de ciuperci cu smantana si cu cartofi razuiti si prajiti.

Preparare sos ciuperci :

Pe 2 linguri rama calim 1/2 ceapa cu cele 400 gr ciuperci . Adaugam 50 ml vin alb ,codimentam cu sare ,piper si turnam peste cele 400ml smantana sau frisca si o jumate de legatura de patrunjel tocat lasand sa dea un clocot impreuna.

Garnitura de cartofi :

Cartofii se dau prin razatoarea mare, la care adaugam 1/2 ceapa tocata marunt se sareaza , pipereaza dupa gust si se ia cu o lingura din compozitie si se prajesc in 50 ml ulei .

Pe farfurie langa cotlete punem sos de ciuperci si insulite de cartofi prajiti .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!