Presarati feliile de cotlet cu sare si piper.
Dati-le la cuptor intr-o tava termorezistenta, impreuna cu 2 linguri ulei diluat cu 3 linguri apa, la foc potrivit, intorcandu-le, pana sunt facute si frumos rumenite. Scoateti-le din tava si pastrati-le la cald.
Separat, incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Spre sfarsit, adaugati turmericul si continuati calirea inca 30 sec. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez.
Adaugati apoi, in reprize, cate 1 polonic de supa firbinte, omogenizati, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecand ocazional, pana ce lichidul este din nou absorbit. Procedati identic pana ce orezul este facut, dar mijlocul bobului este inca tare. Sarati si piperati, dupa gust.
Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Combinati orezul cu legumele fierte sau sotate, cat sunt calde.
Serviti cotletul alaturi de garnitura de orez cu legume.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii