Ceafa de Porc Aromata, la Cuptor

Complexitate
redusa
Ceafa de Porc Aromata, la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru maioneza
  • -1 galbenus crud
  • -1 galbenus fiert
  • -250 ml ulei
  • -sucul de la 1 lamaie sau dupa gust
  • -1 lingura mustar sau dupa gust
  • -sare, dupa gust
  • -450 g smantana / iaurt cremos
  • Pentru carne
  • -500 g ceafa de porc / cotlet, fara os sau orice carne preferati - de porc sau vitel
  • -200 g maioneza pregatita in casa (se poate si fara maioneza, dar carnea va fi mai uscata)
  • -2 cepe, taiate fideluta subtire
  • -1 ardei kapia rosu, taiat fideluta, optional
  • -1 legatura de ceapa verde, taiata rondele
  • -400 g cascaval ras
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 piper negru
  • -paprika, optional
  • -cimbru, optional
  • -ulei

Mod de preparare

Pentru maioneza
Amestecati putin galbenusul intr-un bol, apoi turnati uleiul, putin cate putin, amestecand de fiecare data pana la incorporare, intr-un singur sens. Pe parcurs, adaugati sucul de lamaie, tot cate putin, omogenizand bine. La sfarsit inglobati mustarul, smantana si sarea.

Inainte de intrebuintare potriviti dupa gustul vostru (adaugati sare, suc de lamaie, mustar, dupa cum vreti sa fie maioneza de sarata, acra sau picanta).

Pentru carne
Taiati bucata de ceafa / cotlet de porc in felii, apoi portionati in bucati medii. Bateti bine carnea cu ciocanul de snitele. Daca folositi pulpa de porc, crestati pe margini fiecare felie de carne, la o distanta de cca 2 degete, de jur- imprejur pentru a impiedica feliile sa se incovoaie la copt si sa ramana drepte.

Puneti bucatile de carne, una langa alta, intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Presarati-le cu sare, piper, paprika si cimbru (optional).

Repartizati uniform, peste carnea condimentata, intai maioneza, apoi amestecul format din ceapa, ardei kapia si ceapa verde.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 40- 50 min, la temperatura de 200 grade. Cu 20 min inainte de a fi gata presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cat este calda.
Nota: Scoateti imediat bucatile de carne si nu le lasati sa se racesca in vas / tava, deoarece cascavalul se intareste si se prinde de peretii vasului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola