Carne Tocata in Crusta cu Legume in Sos

Complexitate
redusa
Carne Tocata in Crusta cu Legume in Sos

Ingrediente

  • Pentru 6 portii
  • -3 felii de paine, mai vechi de 1 zi
  • -1 kg carne tocata, amestec (porc + vita)
  • -1 legatura ceapa verde/1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • -1-2 lingurite mustar frantuzesc cu boabe de mustar
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -paprika
  • -1 legatura de ceapa verde, taiata rondele
  • - l legatura de patrunjel verde, tocat marunt (pastrati cateva frunze pentru ornat)
  • -2 linguri pesmet
  • -150 g cascaval ras
  • -1 albus
  • -500 g morcovi, taiati bastonase mai maricele
  • -1 conopida mica (aprox 700 g)
  • -30 g unt + unt pentru tava
  • -20 g faina
  • -1 lingurita curry
  • -250 ml lapte

Mod de preparare

Puneti feliile de paine in apa, la inmuiat. Framantati carnea tocata impreuna cu ceapa, painea stoarsa, mustarul si ouale. Condimentati cu sare, piper, paprika, dupa gust. Modelati amestecul obtinut sub forma de paine si puneti intr-un vas termorezistent (tava) uns cu unt.

Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 30 min, la foc potrivit. Intre timp, amestecati ½ din cantitatea de ceapa verde si frunze de patrunjel tocate cu pesmet, cascaval ras, boia si albusul usor batut.
Intindeti compozitia peste carnea tocata si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min.

Fierbeti legumele in 250 ml apa sarata cca. 15 min sau pana ce acestea sunt moi, dar isi pastreaza forma. Scurgeti, dar pastrati apa. Separat, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si zeama de la legume.

Lasati sa fiarba circa 5 min, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Adaugati legumele fierte, restul de ceapa verde si patrunjel si lasati sosul pe foc, doar cat sa se incalzeasca legumele. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte si pastrati la cald.

Serviti portionand in farfurie, felii de carne si legume cu sos, ornat cu patrunjel si ceapa verde, tocate marunt.

Aduceti separat la masa restul de sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
Bucataras.RO

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. Este foarte aromată și se pregătește...

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola