Carnati Proaspeti Pregatiti la Cuptor - Nigella Lawson

Complexitate
redusa
Carnati Proaspeti Pregatiti la Cuptor - Nigella Lawson

Ingrediente

  • -1 kg carnati proaspeti
  • Marinada - glazura:
  • -4 linguri ketchup (poate fi si putin iute)
  • -3 linguri miere
  • -3 linguri mustar cu boabe
  • -2 linguri sos de soia
  • -1 lingurita ghimbir macinat, optional
  • -1 lingurita usturoi granulat
  • -2 linguri ulei de masline
  • -fulgi de ardei iute / piper, proaspat macinat, dupa gust si optional

Mod de preparare

* Puteti ajusta cantitatile ingredientelor folosite la glazura pentru a fi pe gustul vostru. Trebuie doar sa gustati glazura dupa omogenizare si sa o ajustati dupa preferinte.

Pentru acesta reteta, tapetati o tava cu folie de aluminiu peste care asezati hartie de copt (imbracati atat fundul cat si marginile laterale) sau folositi o tava de aluminiu de unica folosinta (datorita mierii, carnaciorii se vor carameliza usor in cuptor si au tendinta de a se lipi de tava).

Puneti carnatii, intepati din loc in loc cu dintii unei furculite, intr-un vas sau punga resigilabila.

Marinada - glazura:
Amestecati toate ingredientele pentru glazura intr-un bol si omogenizati bine cu un tel.

* Gustati si ajustati compozitia functie de preferintele pe care le aveti - sarat, dulce, picant, etc, adaugand cantitati suplimentare de ingrediente fata de cele prevazute in reteta.

Turnati marinada peste carnati si intorceti-i / masati, astfel incat sa fie cuprinsi de jur imprejur de marinada.

** Puteti sa-i folositi imediat sau sa-i lasati sa se marineze min 30 min, la frigider.

Asezati carnatii in tava intr-un singur strat, astfel incat acestia sa fie in contact cu tava, apoi turnati peste ei marinada. Acoperiti tava cu un capac sau sigilati cu folie de aluminiu.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 30 min (daca carnatii sunt mai grosi) sau 20 min (daca sunt mai subtiri), la 180 grade sau pana ce carnatii sunt facuti. Verificati dupa 15-20 min pentru a vedea stadiul in care sunt.

In ultimele 5- 7 min, indepartati capacul / folia pentru a permite carnatilor sa se rumeneasca frumos.

Serviti cat sunt calzi, alaturi de un piure de cartofi si o salata.
Carnatii astfel pregatiti sunt deosebit de gustosi, suculenti in interior, crocanti si frumos rumeniti la exterior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci
Bucataras.RO

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Ei bine, aceasta este varianta mai light a papanasilor prajiti. Eu ii gasesc pe acestia ca seamana foarte bine cu galustele...

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!