Carnati Fripti in Aluat

Complexitate
redusa
Carnati Fripti in Aluat

Ingrediente

  • -150 g faina
  • -1/2 lingurita rasa de sare
  • -2 oua mari, usor batute
  • -175 ml lapte
  • -60 ml apa
  • -2 linguri ulei vegetal
  • -450 g carnati de porc
  • -frunze proaspete de salvie si inele de mer prajite, pentru ornat, (optional)

Mod de preparare

Cerneti faina si sarea intr-un castron, faceti la mijloc o gropita unde turnati ouale batute. Amestecati-le cu faina, adaugand lapte si apa, pe masura ce compozitia se ingroasa. In continuare, bateti aluatul cu un tel pana se omogenizeaza si capata consistenta unei smantani groase. Acoperiti castronul si lasati sa se odihneasca 30 min.

Inte timp, incalziti cuptorul la 220 grade.

Turnati uleiul intr-o tava de friptura si infierbantati-l 5 min, in cuptorul incins. Scoateti tava, aranjati in ea carnatii si introduceti-i in centrul cuptorului 10 min sau pana devin aurii. Bateti din nou aluatul cu telul si turnati-l repede peste carnatii fripti.

Dati tava la cuptor pentru inca 35-45 min sau pana ce aluatul este bine crescut, galben-auriu si crocant.

Serviti cald, ornat cu frunze de salvie proaspete si cu inele de mar, prajite, daca folositi.


Puteti folosi orice fel de carnati.

Va recomand sa pregatiti aluatul din cantitate dubla, in primul rand, pentru ca este minunat, iar apoi, carnatii vor fi mai bine acoperiti cu aluat.

O mancare englezeasca traditionala, care m-a cucerit definitiv, in care carnatii aurii sunt inveliti in aluat, crocant la suprafata si moale, pufos la interior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Lasagna cu ton si sardine
Bucataras.RO

Lasagna cu ton si sardine

Pentru prima data am incercat acest tip de lasagna si va spun ca a iesit fenomenal. Ramane in lista favoritelor.

Lasagna cu ton si sardine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola