Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Antricot (dry aged rib eye) cu cartofi

Ingrediente

  • Antricot rib eye – 1 buc cca 400 g
  • Cartof dulce – 1 buc
  • Cartof simplu – 1 buc (mai mare)
  • Piper cayenne – 1 varf de cutit
  • Boia dulce – ½ lingurita
  • Cimbru – ½ lingurita
  • Usturoi – 1 catel
  • Unt – 25 g
  • Ulei de masline – 2-3 lingurite
  • Vin rosu demisec – 30 ml
  • Chives – 10-15 bete
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Spalati bine cartofii si taiati-i bucati mai mari ca pentru wedges;
Puneti-i la fiert in apa cu sare (separat), iar cand au fiert, lasati-i cca 30-45 min la scurs;
Amestecati piperul cayenne cu cimbru, boia dulce, sare si piper;
Puneti o hartie de copt intr-o tava de cuptor si pe aceasta puneti cartofii;
Stropiti-i cu putin ulei de masline si asezonati-i bine cu mix-ul de condimente;
Introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la cca 190-200 grade pana se rumenesc;
Asezonati carnea cu putina sare;
Incingeti o tigaie in care adaugati atat untul cat si uleiul de masline (adaugam ulei ca sa nu ardem untul);
Taiati catelul de usturoi pe lungime pe jumatate si adaugati-l in tigaie;
Puneti carnea inauntru si prajiti-o cca 1:30 min pe fiecare parte, cat sa prinda culoare;
Scoateti usturoiul inainte ca acesta sa devina maroniu;
Stingeti cu vin rosu si acoperiti cu un capac pentru cca 1 min;
Infigeti un termometru de carne in interiorul acesteia, iar daca acesta arata intre 60-62 grade, atunci ea este perfect medium;
Scoateti-o pe un tocator/farfurie/rack la odihnit pentru cca 5-10 min;
Optional puteti s-o mai treceti cateva secunde pe fiecare parte in tigaie pentru a o incalzi daca vi se pare ca s-a racit;
Serviti-o impreuna cu cartofii;
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Aperitiv briose cu legume si sunca presata
Bucataras.RO

Aperitiv briose cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Aperitiv briose cu legume si sunca presata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!