Waffles fara Gluten

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Waffles fara Gluten

Ingrediente

  • Amestec de faini (pentru mai multe portii/intrebuintari)
  • 150 gr faina de orez alb (vezi modul de preparare in casa)
  • 150 gr faina de sorghum (am pus tot de orez)
  • 100 gr faina de tapioca
  • 140 gr amidon de porumb (sau cartof)
  • 140 gr faina de migdale sau faina de coconut (vezi modul de preparare in casa)
  • Se pun toate fainurile intr-un vas mai mare si cu ajutorul unui tel, se amesteca foarte bine Se pastreaza in punga de hartie, la congelator sau la frigider, in cutie inchisa ermetic
  • Pentru Waffles:
  • 100 gr faina din amestecul de mai sus (pregatit din timp)
  • 2 oua
  • 100 gr iaurt simplu
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare (sau mai putin)
  • 50 gr unt moale de tot
  • sirop de ciocolata
  • frisca
  • fructe sau sirop de fructe
  • sirop de artar
  • toate pentru servit (dupa preferinta)

Mod de preparare

Se incalzeste aparatul de waffles.

Se bat ouale intr-un vas ceva mai mare, se adauga apoi iaurtul si laptele. Se amesteca bine.
Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea si apoi, treptat se adauga peste oua amestecand intruna. La urma se adauga si untul topit.

Se pune cate o jumatate de polonic de amestec la fiecare forma de waffle si se coc conform instructiunilor aparatului.

Se serrvesc dupa dorinta, cu sirop de artar, frisca si fructe, sos de cciocolata si zmeura, etc.

In cazul in care nu se consuma toate waffles-urile, se pot pastra la congelator pana la 3 luni.
Pentru cei cu intoleranta la lactoza se foloseste lapte de soia, migdale, coconut, in locul iaurtului normal se poate pune iaurt de soia cu gust de vanilie si in locul untului, se foloseste unt fara lactoza sau margarina vegetala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie

Minunatie delicioasa!

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola