Visinica

Complexitate
redusa
Visinica

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • 500 gr faina cernuta
  • 350 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie
  • 100 gr zahar
  • vanilie dupa gust
  • Crema:
  • 4 oua intregi
  • 250 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr unt
  • 3 linguri de visinata
  • extra esenta de vanilie daca mai este cazul (depinde de gust)
  • visine din visinata

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu sarea si se freaca apoi intre palme impreuna cu untul pana obtinem un aluat faramicios. Galbenusurile se freaca cu zaharul, vanilia si amoniacul stins cu suc de lamaie si se adauga peste aluatul faramicios si se framanta sa obtinem un aluat omogen

Se pregatesc formele de tarte (marime mica). Se iau bilute mici din aluat si se preseaza in forme, pe fund si pe pereti. Avem grija sa fie aluatul putin mai subtire intins pentru ca mai creste la copt si in cazul in care nu este suficient de subtire nu o sa mai avem loc pentru crema. Coacem la foc mediu. Tartele sant coapte cand au o culoare frumoasa, aurie. Ele sant fragede si se scot destul de greu din forma daca fortam cu un cutit dar, prin presare foarte usoara a peretilor formelor de tarta ele se desprind rapid si ies fara nici un efort.

Se lasa la racit pe un gratar si se trece la prepararea cremei.

Cele 4 oua intregi se bat pa baia de abur cu 250 gr zahar, cacao si zahar vanilat pana se ingroasa. Se ia de pe foc se lasa la racit dupa care se adauga untul, si visinata, se bate bine cu mixerul. Eventual mai adaugam vanilie daca dorim.

Visinele din visinata se scurg, se scot samburii (daca au).

Crema se pune in punga de decorat la care am atasat varful stelat (posul cu doi).

Se preseaza crema in fiecare tarta (doar putin), asezam una sau doua visine peste si acoperim cu crema in continuare.

Daca dorim decoram, pe steluta formata de dui, cu o visina.

Servim cu placere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Bucataras.RO

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Tare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola