Valurile Dunarii - Duna Hulam

Complexitate
redusa
Valurile Dunarii - Duna Hulam

Ingrediente

  • Ingrediente pt aluat :
  • 375 gr rama cub
  • 250 gr zahar
  • 7 oua
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de samburi de migdale decojite si taiate marunt
  • 2 linguri de cacao
  • 350- 400 gr visine desamburite
  • Ingrediente pt crema:
  • 250 gr rama cub
  • 2 plicuri budinci de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie(sai 1 plic zahar vanilat)
  • Pt ornat:
  • 200 gr ciocolata neagra de menaj
  • 40 gr rama

Mod de preparare

Aluat : Cu mixerul la viteza mare frecam bine rama cu zaharul, adaugam pe rand ouale si in cele din urma faina in care am pus si praful de copt. Se omogenizeaza totul bine si cantitatea rezultata se imparte in doua .

In prima jumatate adaugam samburii de migdale decojite si taiate ,iar in cealalta jumatate de aluat se pun 2 linguri de cacao.
Intr-o tava in care am pus folie de aluminiu sau hartie de copt asezam blaturile in felul urmator. Se toarna in tava unsa prima data blatul alb in care am pus migdalele ,peste punem blatul maro , si deasupra asezam visinele care le lasam inainte la stors de zeama .

Se da totul la cuptorul preincalzit la foc mijlociu ptr cca 30- 40 minute . (faceti proba cu o scobitoare ). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Crema:

Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 10 linguri zahar , apoi adaugam la el treptat laptele rece si il punem la fiert pana se ingroase . Se lasa la racit . Rama se freaca cu 2 linguri de zahar se pune la el esenta de vanilie(sau zaharul vanilat) si cand budinca e bine racita se adauga la rama Se amesteca totul bine si se pune deasupra blatului racit.

Pt. glazura:
Cele 200 gr ciocolata de menaj se pune la topit in cuptorul cu microunde si se adauga apoi la el 40 gr rama . Se toarna deasupra cremei si cu o furculita se fac modele de valuri deasupra.

Se lasa prajitura la rece pana a doua zi ca totul sa se intareasca bine . Se taie cubulete . (Nu faceti ca mine si aveti rabdare sa se intareasca pana a doua zi)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Prajitura cu mere si gutui
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si gutui

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama

Prajitura cu mere si gutui
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!