Aluat : Cu mixerul la viteza mare frecam bine rama cu zaharul, adaugam pe rand ouale si in cele din urma faina in care am pus si praful de copt. Se omogenizeaza totul bine si cantitatea rezultata se imparte in doua .
In prima jumatate adaugam samburii de migdale decojite si taiate ,iar in cealalta jumatate de aluat se pun 2 linguri de cacao.
Intr-o tava in care am pus folie de aluminiu sau hartie de copt asezam blaturile in felul urmator. Se toarna in tava unsa prima data blatul alb in care am pus migdalele ,peste punem blatul maro , si deasupra asezam visinele care le lasam inainte la stors de zeama .
Se da totul la cuptorul preincalzit la foc mijlociu ptr cca 30- 40 minute . (faceti proba cu o scobitoare ). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Crema:
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 10 linguri zahar , apoi adaugam la el treptat laptele rece si il punem la fiert pana se ingroase . Se lasa la racit . Rama se freaca cu 2 linguri de zahar se pune la el esenta de vanilie(sau zaharul vanilat) si cand budinca e bine racita se adauga la rama Se amesteca totul bine si se pune deasupra blatului racit.
Pt. glazura:
Cele 200 gr ciocolata de menaj se pune la topit in cuptorul cu microunde si se adauga apoi la el 40 gr rama . Se toarna deasupra cremei si cu o furculita se fac modele de valuri deasupra.
Se lasa prajitura la rece pana a doua zi ca totul sa se intareasca bine . Se taie cubulete . (Nu faceti ca mine si aveti rabdare sa se intareasca pana a doua zi)
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama
Prajitura cu mere si gutuiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii