Trifle cu Capsuni

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Pentru 5 pahare:
10 piscoturi
200 gr budinca de vanilie
200 gr frisca (am folosit o cutie mica de HoplA)
capsuni
lichior de capsuni
Pentru decor:
muesli din fulgi de ovaz prajiti
migdale caramelate
fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Se spala capsunile si se taie bucatele. Se taie in doua piscotul, se insiropeaza in lichior, se aseaza pe fundul paharului. Se poate prepara si intr-un castronel. Deasupra se pun cam 2 lingurite de budinca, capsunile si apoi frisca. Se face un alt strat cu un piscot, budinca, capsuni si frisca. In loc de budinca, se poate pune si crema de vanilie.

Se da la rece in frigider pentru minim 3 ore. Inainte de a servi, am decorat cu muesli din fulgi de ovaz prajiti, migdale caramelate, fulgi de ciocolata si o capsuna.





In loc de capsuni, puteti folosi fructa voastra preferita sau fructe mixte (proaspete sau din compot)

Un dulce rapid, racoritor si gustos. Este o varianta a acestui dulce de origine engleza "trifle". Se pare ca la origine, acest dulce a fost facut in straturi cu pandispan insiropat in vin dulce, fructa, crema de vanilie si frisca. Eu am facut pentru o portie. . . asa in pahar. . . dar in general se poate face intr-un castron mai mare, apoi se taie bucati ca un tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Trifle cu Capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Trifle cu Capsuni