Trandafirul Alb

Complexitate
redusa
Trandafirul Alb

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 120g de zahar
  • 100g de faina
  • 20g de epifin (amidon de grau)
  • 5g de praf de copt
  • Crema
  • 3 albusuri
  • 250g de unt moale
  • 150g de zahar
  • 40g de cafea tare
  • Sirop
  • 2 linguri de zahar
  • 20 ml de cafea tare
  • 100 ml de apa
  • 20 ml de coniac
  • ciocolata sfaramata
  • 600ml de frisca batuta cu 1 lingura de zahar pudra si vanilie

Mod de preparare

Pentru blat separam galbenusurile de albusuri.
Punem albusurile in robot impreuna cu un praf de sare si zaharul si le batem spuma.
Faina se amesteca cu epifinul si cu praful de copt.

Cand albusurile sunt gata, adaugam galbenusurile si imediat amestecul de faina.
Robotul trebuie sa fie la o viteza medie si imediat ce a incorporat faina trebuie oprit, astfel maiaua va fi aerata.
Coacem blatul la cuptorul preincalzit la 180°c, timp de 20 de minute intr-o tava unsa cu unt si fainata sau cu foaie de copt.

Se aseaza pe un grilaj sa se racoreasca.
Se taie in 3 cercuri egale.

Crema
Zaharul si cafeaua se pun intr-o craticioara la fiert. Trebuie sa pregatim un sirop ce va ajunge la temperatura de 118°c.

Albusurile se bat cu un praf de sare, cand siropul este ajuns la temperatura dorita varsam peste albusuri (mixerul trebuie sa mearga continuu) si se bate in continuare cu mixerul pana spuma se racoreste.

Taiam untul in cuburi maruntele si il adaugam in spuma de albusuri.

Siropul
Se pun la fiert toate ingredientele pana se topeste zaharul.
Lasam sa se racoreasca si insiropam fiecare cerc de blat.

Pe un platou asezam in alternanta blat si crema, firmituri de ciocolata sparta maruntel, pana la ultimul cerc de blat.
Decoram cu frica dupa placere.

Dam la rece cateva ore si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
2
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Friptura de vita
Bucataras.RO

Friptura de vita

Atat de simplu de preparat, dar atat de gustos!  

Friptura de vita
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!